keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Avocadokeittoa ja luomuostoksia

..Masu on täysi. Söin juuri reilun annoksen avocadokeittoa, joka on ollut suurta herkkuani jo parin vuoden ajan.. resepti on "Raw Food - elinvoimaa raakaeravinnosta" kirjasta. Todella helppo ja nopea tehdä. Blenderiin pari avocadoa, valkosipulinkynsi tai pari, kuivattua chiliä..laitoin yhden pienen palon..merisuolaa, puolikkaan sitruunan mehu..lisätään vettä sopivasti, että tulee keittomaista.. joukkoon pilkotaan pari tomaattia ja puolikas punasipuli.. olen myös useasti laittanut sekaan ituja, mutta nyt kesäaiakaan en paljoa idättele, kun on niin paljon kaikkea muuta tuoretta syötävää.. Chiliä ja valkospipulia kannattaa laittaa oman maun mukaan.. itse laitan aika reilustikin.. varsinkin nyt tuntuu olevan jotain kesäflunssaa tässä lähipiirissä..itselläkin nenä hieman tukkoinen, joten koitan käyttää paljon voimakkaita mausteita.. Nyt kun olis kuusenkerkkäsiirappi mukana! Mutta onneks on hunajaa :) Se on huippuhyvä, etenkin kurkulle..




Käytiin tänään katsomassa paria asuntoa Jyväskylästä. Itselle jäi aika kiva fiilis molemmista.. Toisessa oli aktiivinen kylmäkellarikin! Se on aika harvinaista herkkua tänä päivänä..Kävin myös noutamassa FitnessFirstin varastolta pakettini.. Kyllä taas yhtä hymyä oli kun kurkkasin laatikkoon :)!


Kävin vielä Seppälän Prismassa, ja hihkuin innosta.. luomukurkku ja -tomaatti  olivat edullisia.. kurkku taisi olla 2,90 e /kg ja tomaatti 3,49 e/kg.. lisäksi ihastelin antoisaa luomumaustevalikoimaa.. mausteita on tullut nimittäin isompiin purkkeihin pienempien pussien sijasta.. ja valikoimaa oli runsaasti..

Aamulla keräilin Kivilammelta taas pari litraa mustikkaa ja kävin uimassa. Muutama hyttynen pääsi imeskelemään sitronellasta ja vaatetuksesta huolimatta, mutta järvessä pulahtaminen vei kutinat mennessään..olen ihan rakastunut Kivilammen ympäristöön!




Nyt on pihasauna lämpiämässä ja odottelen löylyihin pääsyjä :) Ostin iltaherkuteltavaksi luomu "Chipsters" merisolasipsejä, jotka ovat laadukkaimpia löytämiäni. Niitä löytyy maustettujakin, mutta itse tykkään tehdä mieluummin maukkaan dipin "pappajogurttiin" (turkkilainen maustamaton luomujogurtti kahvallisessa purkissa) tai luomu kermaviiliin, sillä valmiiksimaustetuissa on ainesosia, joista en tiedä mitä ne on..
Nyt sinne saunaan :)!





2 kommenttia:

  1. Vitsit, mie en tiennyt että tuota ihanaa turkkilaista jugurttia saa myös luomuna! Täytyykin seuraavalla kauppareissulla etsiä moinen käsiini. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sitä saa, yleensä ihan S-marketeista ja varmaan K-kaupoistakin :)!

      Poista