sunnuntai 27. elokuuta 2017

Hulluna lehtikaaliin!

Nyt kesän lopulla olen alkanut ostamaan hurjat määrät ihanaa rouskuvaa, eli lehtikaalia! Liekö kyseessä raskaushimo? Kaipaako elimistöni juuri nyt tästä huipputerveellisestä kaverista kenties jotain erityistä ;) Lehtikaali on proteiinirikas ja sisältää esimerkiksi  A-,C-, ja K-vitamiinia sekä rautaa. Tumma väri kielii myös runsaasta lehtivihreän määrästä! Lehtikaali taittuukin mukavasti tässä taloudessa salaatteihin ja mehuksi, ja sen sesonki vain paranee mitä edemmäs syksyä mennään! Erityisesti salaateissa se on hyvä korvike perus ruukkusalaateille ja se antaa mukavasti purutuntumaa ja hieman töitä hampaille!

Tässä tämänpäiväinen salaattini:
-pari kourallista lehtikaalia
-paprikaa
-kurkkua
-purjoa
-avocado
-laadukasta oliiviöljyä
-mausteiksi oreganoa, timjamia, mustapippuria, laatusuolaa


Jaan myös toisen aivan huippuihanan reseptin, nimittäin yhden vakkarimehuni. Resepti on Jyrki 69:in kirjasta Rock'n Roll Juicer, josta onkin tullut yksi keittiömme käytetyimmistä kirjoista!

Rocks Off

-4 kourallista lehtikaalia
-
1 terttu tummia viinirypäleitä
(Mehusta ensin lehtikaali, ja perään vasta rypäleet)

Mehun maku on taivaallinen. Mehu maistuu makealle, vaikka onkin hurjan vihreää, sillä rypäleet taittavat hyvin lehtikaalin kirpakkaa makua :)!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti