perjantai 15. heinäkuuta 2011

Aidon veden jano!
Jos satut asumaan lähellä puhdasvetistä lähdettä, kiitä onneasi, sillä olet lähellä todellista rikkautta! Aitoa luonnonvettä mineraaleineen ei pidä vähätellä, sillä se on ehkä parasta, mitä kehollesi voit tarjota. Koostummehan suurimmaksi osaksi vedestä, joten sen laatuun kannattaa panostaa. Ja tottakai sen huomaa myös maussa! Olen kaivannut jo pitkään ihanaa pulppuavaa raikasta vettä, sillä olinympäristöni ei ole aikoihin sitä minulle suonut, vaan olen joutunut tyytymään kaupan pullovesiin tai hanaveteen. Valitettavasti Tampereen pikkulähde Tahmelassakin on ainakin toistaiseksi turmeltunut... Kävinkin hiljattain Jyväskylässä, ja halusin ehdottomasti päästä hyödyntämään paikkakunnan rikkauksia, sillä alue on täynnä viiden tähden herkkupaikkoja :)!

Kävin Haukkalan lähteellä, jossa vesi virtaa jatkuvalla syötöllä pienestä hanasta (kuvassa). Pulloja oli helppo täyttää ja paikalle pääsi autolla ihan viereen. Vesi maistui tietysti taivaalliselta ;)! Parhaimman makuisena ja laatuisena vesi säilyy tummassa lasipullossa viileässä säilytettynä, esim kellarissa. Jos ei ole kellaria, niin jääkaapista voi aina uhrata ison osan laadukkaalle vedelle. Muovipulloon säilöttynä muovista voi liueta ajan kanssa haitallisia aineita ( erityisesti hapokkaat säilöttävät). Saattaa kuulostaa hifistelyltä, mutta kannattaa pitää tämä mielessä yleensäkin kaikkien muovien kohdalla. Toki muovipulloon täytetty lähdevesi on parempi vaihtoehto kuin kamala kloorattu hanavesi, josta puuttuu kaikki hyödyllinen!

TÄLTÄ SIVULTA voit koittaa etsiä lähintä lähdettäsi. Sivulta löytyy myös paljon hyvää infoa lähdeveden ominaisuuksista. Onnea etsintään!

1 kommentti:

  1. kirjoitat hienoista aiheista, tätä on mielenkiintoista lukea:)

    jos huvittaa niin käy toki katsomassa omaa blogiani:
    http://worldarounndus.blogspot.com/

    VastaaPoista