lauantai 17. joulukuuta 2011
Joulun taikaa, ja lisäaineettomasti!
On ollut ihan nautiskella stressittömästä joulun ajasta.. Niin kuin joka vuosi! Joulukuu on mielestäni ehdottomasti yksi parhaimmista kuukausista.. Kaikki kääntyy pian taas valoon päin..Päivät alkavat pidentyä..Kaikki kaupallisen joulun kiireet ja hulabaloot voi antaa mennä vain toisesta korvasta sisään ja suoraan toisesta ulos. Sen sijaan voi hengitellä syvään taikaisaa ilmapiiriä, ja antaa oman lapsenmielisyyden päästä taas valloilleen kaikkine ihanine joulumuistoineen :)!
Ajattelin laittaa ensin hieman jouluisia herkkureseptejä esille..Tässä on hyviä vinkkejä lisäaineettomaan jouluun. Pieni joulukokkailu ja puuhailu on kaikenlisäksi mukavaa, ja nostattaa ehdottomasti joulumieltä! Ja itsetehdyt, laadukkaat luomuraaka-aineista valmistetut herkut ne maistuu aina parhailta ja on terveellisempi vaihtoehto kaupan valmispöperöille ;)
Tässä jo viime vuotiset suosikkini, raakapiparkakkupallot, jotka veivät kielen mennessään..En ole enää yhtään kaivannut tavallisia piparkakkuja näitten herkkujen jälkeen..
Sekoita tehosekoittimessa 2 dl manteleita jauhoksi, lisää ruokalusikallinen kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä sekä 6 pienehköä tai 3 isoa taatelia ja sekoita lisää.. lisää lopuksi mausteet, eli ripaus puhdistamatonta merisuolaa (esim Urtekram), 2 tl kanelia, pari maustemitallista inkivääriä, neilikkaa ja kaardemummaa (itse käytän Sonnentorin maukkaita luomumausteita)..lopuksi lisää hunajaa noin 2 rkl tai tarvittaessa enemmän tai maun mukaan, niin että seoksesta tulee hieman "tahmaista". Tarkasta vielä, että massa on hyvin sekoittunut tehosekoittimessa.. sen jälkeen kaavi massa alustalle, pyörittele sieviksi palloiksi, ja laita kylmään tai nauti heti!
Raakapiparkakkujen kanssa sopii hyvin itsetehty glögi, joka on taatusti maukkaampaa ja terveellisempää kuin kaupan lisäaine+sokeriglögit..
Glögin pohjana voi käyttää esimerkiksi sokeritonta itsetehtyä mustaherukkamehua, josta saa samalla hyvät vitamiinilisät..Kaupoissakin voi olla terveellisiä mehupohjia tarjolla. Mehu kiehautetaan levyllä mausteiden, esimerkiksi kanelin, inkiväärin, kaardemumman, neilikan ja pomeranssinkuoren kera.. mausteita voi toki käyttää vaihdellen ja oman maun mukaan.. Glögi on entistäkin ihanampaa, kun laitat mukin pohjalle vähän mantelia ja rusinaa!
Tässä maailman paras ja helpoin luumuhillo/marmelaadi! Liota haluamasi määrä kuivattuja luumuja 4-10 tuntia, tai vaikkapa yön yli kulhossa.. kaada nesteet pois (tai ota talteen muuta käyttöä varten) ja sekoita liotetut luumut tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi!
Tässä vielä helppo ja "päräyttävä" sinappiresepti, joka taatusti avaa röörit ;)!
Sekoita sinappijauhetta ja vettä suhteessa 1:1 ja lisää haluamasi mausteet..Itse maustoin sinappini hunajalla (runsas pruuttaus), oliiviöljyllä (sopiva loraus), laatusuolalla, mustapippurirouheella sekä chilijauheella..Nam nam nam nam!
Ja tässä vielä vähän fiilareita joulukuulta..
Itsenäisyyspäivänä Linnainmaan kallioilta, Mannerheim-patsaan luota..Ihana luminen päivä!
Raskasta Joulua- konsertissa Nosturissa..Oli aivan mahtava meno ja bändi kaikkine laulajineen pistivät kyllä parastaan! Ihanat fiilikset ja muistot jätti, vaikken eturiiviin uskaltanut änkeekkään!
Vähän toisenlaista raskasta joulua Jyväskylän Mustassa Kynnyksessä, vanhassa asemarakennuksessa. Vaikka meno olikin hieman "räkäisempi ja röhkivämpi", oli paikalla tiivis tunnelma. Tämä "perinnejuhla" Jyväskylässä on jo kuulemma yli kymmenvuotinen, joka sai alkunsa Bar 68:ssa..
Ja tässä vielä jouluinen pallomasu :D! Viikkoja 31+6! Alle 2 kk laskettuun aikaan :)!
Parasta joulunaikaa kaikille, rakkain terveisin Solinar!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihana blogi!
VastaaPoistaOlet juuri samanlainen ihminen kuin minä, tosin olen itse 15-vuotias ilman repaleista menneisyyttä, mutta elämäntapa ja aattet on juuri samat!:) Skandinaavinen mytologia, yrttihoidot, kasvisruokavalio, tee, filofia ja tasapainoinen elämä itseäni kiinnostaa, ja tietenkin luonnonmukaisuus.
Alan lukemaan tätä blogia<3
Kiitoksia! Mukava kuulla :)! En mikään kovin ahkera blogailija nykyään olekkaan, mutta kyllä pidän silti yllä :)! Tervetuloa lukemaan!
VastaaPoista