maanantai 21. marraskuuta 2011

Raakaherkuttelua & Ennustuksia Koiramäen tapaan!

Viime lauantain ravintolapäivä Helsingissä oli positiivinen yllätys! Oli kerrassaan ihanaa päästä nauttimaan erilaisia raakaherkkuja, joita löytyi ainakin kahdesta paikasta. Samalla tuli käytyä katsomassa Aleksanterinkadulla sijaitseva hauska, Koiramäen vuodenkierto-aiheinen näyttely!


SKIDISTI RAAKAA & SEITSEMÄS TAIVAS

Lauantaina noin puolilta päivin suuntasimme Hakaniemi/Kallioakselille. Huhujen mukaan täältä saisi raakaherkkuja! Ja kyllä, huhut pitivät paikkaansa :) Tarjolla oli salaatteja, erilaisia tahnoja, raaka "lihapullia", sekä lapsille hauska tee-se-itse varrasworkshop. Jälkkäriksi oli tarjolla ihania mintunvivahteisia kookospalleroita ja jouluisen makuista moussea. Niin ja pirtelöitäkin oli tietysti tarjolla! Vaikka Skidisti Raakaa- tapahtuma olikin perheen pienimille suunnattu, oli mahtavaa, että tällaista on haluttu ylipäätään järjestää. Oli ilo katsella niitä perheen pienimpiä, jotka todella nauttivat näistä terveellisistä herkuista! Raakaravinto osana elämää ei todellakaan katso ikää ;)! Se on suositeltavaa kaikille! Tässä vielä linkki tapahtuman järjestäjän Keittiökameleontti-blogiin. Sieltä löytyy kaikkia ihania reseptejä!

Erityisesti raakaravinnon parhaita puolia ovat mielestäni ihanat jälkkäriherkut. Mikä onkaan ihanampaa, kuin nautiskella raakakakkuja, -jäätelöitä, -suklaata hyvällä omalla tunnolla. Ei grammaakaan sokeria tai tyhjänpäiväistä valkoista vehnää, vaan täynnä monipuolista ja täyttävää herkkua! Tällaisista herkuista pääsi nautiskelemaan myös lauantai-iltana Seitsemäs Taivas- ravintolassa Helsingin keskustan tuntumassa. Tapahtuma oli kaiken lisäksi niin suosittu, että vapaata istumapaikkaakin sai vähän aikaa odottaa. Paikka oli valaistu tunnelmallisesti suolatuikkuineen, ja nurkassa odotti bändikamat soittoa varten. Erilaisten raakajäätelöiden, -suklaiden ja -kakkujen lisäksi tarjolla oli myös raakawrappeja. Juomapuolelta löytyi kookosvettä ja pakuriteetä :)! Tällaisia paikkoja kun saisi ihan pysyvästi johonkin, olisi mahtavaa!

KOIRAMÄEN LUMOISSA


Kävimme lauantaina myös Helsingin vanhimmassa rakennuksessa Aleksanterinkadulla katsomassa ilmaisnäyttelyn: Enteet ja ennustukset Koiramäen tapaan (esillä tammikuun loppuun asti). Hauska, lapsille suunnattu näyttely ei jättänyt meitä aikuisiakaan kylmäksi! Näyttelyssä on esillä kaikki vuodenkiertoon liittyvät suurimmat juhlat. Esineistöä näyttelyyn oli tuotu Kuralan kylämäeltä, Turusta. Kaikki perinteistä kiinnostuneet tai lapsenmieliset Helsingin keskustan humuun eksyneet, käykäähän kurkkaamassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti