keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Vihreää pukkaa!Nyt sitä saa ;)! Nimittäin sylin täydeltä tuoreita villivihanneksia!! On ihana herätä joka aamu keräilemään aamupirtelöaineksia raikkaassa ulkoilmassa..Ja salaattiaineksia päivänpaisteessa! Ja mikä parasta, tästä lystistä saa nauttia taas monta kuukautta, läpi kesän!! Erityisesti vuohenputkia (kuvassa) on ollut valtavat määrät kaikkialla :) Vatsaan on päätynyt myös tuoretta voikukkaa, siankärsämöä, koiranputkea, poimulehteä, maitohorsmaa, nokkosta, koivun pieniä hiirenkorvia ja männyn vuosikasvaimia..

Nyt kannattaakin alkaa jo keräilemään talteen näitä ihania luonnon antimia, sillä kevään uusissa pienissä aluissa on voimaa parhaimmillaan! Tietysti on myös hyvä olla ajoissa liikenteessä, ettei jää viime tinkaan.. Jos edeltävältä kesältä on jäänyt kuivia yrttejä, ne voi käyttää vaikka kylpyveden joukossa :)! Keräilemään siis!

Kun ilmat ovat lämmeneet, on myös raakaravinto alkanut maistua enemmän ja enemmän..Lisäksi elimistö kaipaa tähän aikaan vuodesta aina puhdistusta. Ja siihenhän villivihannekset ovat oiva apu! Myös savijauhe on taas maistunut aamuisin. Tässä viime kesänä kirjoittamani linkki aiheesta. Kannattaa lueskella :)

Tässä hieman arkisia kevään herkkuja:

Tänään söin herkullista vuohenputki-voikukkasalaattia tahinin kera! Ainekset: nippu vuohenputken alkuja, kourallinen voikukan alkuja, 2 tomaattia, pala purjoa, sekä päälle raakatahinia ( seesaminsiemeniä+ suolaa+hunajaa blendattuna)! Kaikki tietysti luomua :)!
Aamupirtelö: Nippu villivihanneksia, kourallinen marjoja (mustikkaa ja puolukkaa), siemeniä (esim. auringonkukan) , sekä makeutukseksi hieman hunajaa! Ja blenderissä smoothieksi! Nam :)!


Viikonloppuisin hemmottelen itseäni vähän eksoottisemmilla smoothieilla, joita söin ennen päivittäin (kunnes korvasin kaiken mahdollisen kotimaisilla tuotteilla) Tähän ei edes aina välttämättä tarvitse blenderiä, jos sattuu olemaan esimerkiksi reissussa tai paikassa, jossa blenderiä ei ole ;) Lisäksi jauheita ja siemeniä on aina helppo kuljetella mukana ja marjat ja banaania saa jokaisesta kaupasta!

Vappuinen "pirtelö" kahdelle: 100 grammaa mustikkaa, 100 grammaa puolukkaa, pari luomubanaania, luomuauringonkukansiemeniä reilu kourallinen, macajauhetta, raakakaakaojauhetta, chlorella-leväjauhetta.. Kaikki ainekset muusataan haarukalla/lusikalla tai lastalla herkulliseksi pöperöksi :)


Nautinnollisia ja antoisia keräilyretkiä, sekä ruokahetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti