tiistai 6. heinäkuuta 2010

Savea!


Olen nyt noin kuukauden verran aloittanut päiväni ravitsevalla savivedellä. Savivedellä?! Kyllä :)! Innostus lähti Takaisin Luontoon- leirillä, jossa verianalyysissa käytyäni sain vinkkejä veren laadun parantamiseen savea ja merisuolaa käyttämällä (Suolasta ja vedestä myöhemmin lisää!). Ja niin hassulta kuin saven syöminen todella kuulostaakin, olen kokenut sen hyvinkin luonnolliseksi ja ravitsevaksi jutuksi! Ja ihan näin maalaisjärjellä ajateltuna, kaikki ravinteethan lähtevät aina maasta. Sieltähän ne kasvitkin ravinteensa ottavat! Jopa useat eläimet käyttävät savea ravinnokseen ja kylpevät siinä. Eikä tämä ole ollut tavatonta vanhoilla ihmiskansoillakaan. Ihminen vain on tänä päivänä kerta kaikkiaan niin paljon vieraantunut luonnosta, ettei usein edes anna tilaa ajatellakaan tällaisia asioita! "Hullun puuhaahaan tuo on ;)!"

Niin, olen kuitenkin ainakin omasta puolestani huomannut savella olevan paljonkin hyviä vaikutuksia. Aamuisin saviveden juotuani saan aina kunnon startin päivään! Se piristää ja tuntuu ravitsevalta. Maku on ehkä jopa hieman rasvainen, mutta hyvin raikas! Lisäksi olen käyttänyt savea iholle sekä päänahkaan/hiuksiin (josta aiemmin jo hehkutinkin). Tämä on tuntunut myös aivan loistavalta :)! Savi tuntuu erittäin puhdistavalta, virkistävältä, sekä tekee ihon sileäksi. Myös hiuksiin se on tuntunut mukavalta. Etenkin saunan yhteydessä savi on ihan parhautta!


Itselläni on nyt kahdenlaista savea, Aztec Secret (vaalea bentoniitti savi, jonka ostin verianalyysini yhetydessä) , sekä Argitalin Green Clay (aktivoitu vihreä savi, jonka löysin hiljattain Kampin Ruohonjuuresta). Jälkimmäinen on siis ihan virallisesti tarkoitettu syötäväksi! Aztec Secret on tarkoitettu purkin mukaan ihonhoitoon, mutta syötäväksi kelpaava sekin on, niin kun kaikki iholle laitettava pitäisi ollakin! :)! En ole vielä niin tarkkaan perehtynyt, kuinka nuo savet eroavat toisistaan, mutta uskoisin molempien olevan yhtä hyviä! Argitalin Green Clayn käyttöä susoitellaan ainakin näihin: mahalaukun ja suolistotulehdusten hoito, väsymys, lievä masentuneisuus, sydäntautien ennaltaehkäisy, seitsemän sisäelimen aineenvaihdunnan tasapainottaminen, elimistön puhdistus. Lisäksi savi on tosiaankin erittäin mineraalipitoista, ja sisältää huikean määrän hyvin imeytyvää rautaa! Olen kuullut myös juttuja, että joillekin kaljuuntuville ovat hiukset kasvaneet takaisin saven käytön vaikutuksesta! Noh, suosittelen kuitenkin kokeilemaan ;)!
Aamuinen savivesijuomani:


Iso lasillinen raikasta lähdevettä
1 tl savijauhetta
ripaus puhdistamatonta merisuolaa (esim. Urtekram)
Tässä vielä hyvää tekstiä Jaakolta yleisesti Maa elementistä!

Ja tässä pieni artikkeli vihreästä savesta :)!

Parasta päivää!

3 kommenttia:

 1. onko pakko tilata iherbiltä tai voiko suoraan ottaa savimontusta;)

  VastaaPoista
 2. :D Ruohonjuuresta saa ainakin tuota Green Clayta :)Ensimmäinen paikka, missä siihen törmäsin.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavaa tietoa, kiitos!:)Pitääpäs kokeilla ainakin tuota vihreää savea pian..
  T. Tyttö Jkl:stä :)

  VastaaPoista