lauantai 7. huhtikuuta 2012

Haukkalan hyvää ja luomua pääsiäistä!


Pakkohan se on hehkuttaa, kun tuli taas täytettyä pullot tuolla Haukkalan ihanalla lähdevedellä, Jyväskylässä käydessämme :) Kyseiselle lähteelle on aina päästävä, kun siellä päin asioi (tässä aikaisempi postaus lähteestä)!


Metsästimme Jyväskylässä myös pääsiäisaiheisia luomusuklaita, lähes tuloksetta. Tuli taas koluttua läpi Katriinan kauppa, Ekolo ja Punnitse ja Säästä, Jyväskylän "kolme kovaa" saman kadun varrella. Harmissamme jouduimme poistumaan kaikista ilman pääsiäisherkkuja. Kävimme vielä Sokoksen ruokapuolella, josta yllätys yllätys löytyikin iloksemme luomusuklaisia pääsiäismunia ja -pupusia! Ja olipa syytä löytyäkin, sillä koko hyllyrivistökäytävä oli täynnä erilaisia pääsiäismakeisia (mihinkähän suuntaan tämä maailma oikein on menossa?! )! Me päädyimme ostamaan hauskan Dammenbergin tummasta suklaasta käsintehdyn pupusen, sillä omat taidot eivät yltäisi moisen tekemiseen ainakaan raakasuklaata valmistaessa :)! Pupua ei edes ole lisäaineilla pilattu, vaan sisältää ainoastaan kaakaomassaa, sokeria, kaakaovoita ja vaniljaa!

Sen sijaan ajattelimme koittaa itse valmistaa raakasuklaamunat "Mignon-tyyliin"(Mignon on varmasti monille tuttu perinteikäs pääsiäisherkku, kananmunankuoren sisällä täyttä suklaata)! Ensin tehdään raa'an kananmunakuoren pohjaan pienehkö reikä, josta valutetaan kananmuna ulos, ja laitetaan sula suklaamassa sisään ja sitten jäähtymään pohja ylöspäin. Tähän kokeiluun ajattelimme laittaa: Kaakaovoita, kaakaojauhetta, hunajaa, rouhittua mantelia ja hasselpähkinää, hyvälaatuista soijalesitiiniä (Puhdistamolta ainakin saa), sekä hieman vaniljauutetta. Saas nähä miten onnistuu ;)! Perinteikkäästi joku piilottaa munat ympäri kämppää oveliin paikkoihin, ja niitä sitten etsitään vesi kielellä!

Ai niin! Mämmin ystävien kannattaa herkutella ihanalla luomumämmillä, jota löytyy ainakin monista kaupoista pakastealtaasta! Kyseinen tuote ei edes sisällä sokeria ;)! Parasta pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti