sunnuntai 10. elokuuta 2014

Ravinnetankkausta..


Tulipa mieleen taas postailla puuhasteluista. Viimeksi kirjoitellessani olin vielä hieman puolikuntoinen, mutta nyt ollaan jo oltu taas normaali tiloissa :) Ajatukset menevät nyt aika pitkälti muuttoasioissa, mutta olen myös ollut erittäin luovalla tuulella viime aikoina.. Laulamisen ja musisoinnin parissa vierähtänyt useita tunteja :)!

Kiinnitän juuri tällä hetkellä myös erityistä huomiota ravinteiden tankkaamiseen, jota teen aina jaksoittain. Yleensä ravintotankkauslistalla löytyy nämä ruoka-aineet vain joitakin mainitakseni: spirulina (B1, rauta) kurpitsansiemen (B1, sinkki, rauta, magnesium ) vehnälese (ylivoimainen sinkin lähde, rauta) auringonkukansiemen (E-vitamiini), parapähkinä ( ylivoimainen seleenin lähde), ravintohiiva/oluthiiva (B-vitamiinit, folaatti) kuivattu basilika (rauta, B6 mustapippuri, magnesium, kalsium, kalium, K-vitamiini) , raakakaakaojauhe (magnesium, kalium), seesaminsiemen (kalsium), kuivattu oregano (kalsium), adukipapu (folaatti), paprika (C-vitamiini, ruusunmarjarouhe (C-vitamiini), porkkana (A-vitamiini), paprikajauhe (A-vitamiini)..

Eläinkunnan tuotteista syön tankkausmielessä yleensä kalaa ja äyriäisiä.. D-vitamiinia meillä on myös suihkeena, jota nyt kesällä ei ole tullut niin paljoa käytettyä, mutta yleensä kyllä :)! Niin ja tuota puhdistamatonta merisuolaa tulee käytettyä päivittäin aina..myös muita leviä, esim kelpiä ja noria tulee syötyä.. Erilaisia rasvojakin koitan syödä, joiden lähteenä kalat, kylmäpuristetut kasviöljyt sekä erilaiset siemenet ja pähkinät..

Käytän lähteenäni Finelin sivustoa http://www.fineli.fi/topfoods.php?lang=fi

Sieltä löytyy listaus yleisimmistä ruoka-aineista, ja siitä mitä ne sisältävät.. erikoisempia superruokia tai villiyrttejä ei ole juurikaan mainittu, mutta tuo peruslista on mielestäni aika kattava :) Niitä on helppo käyttää päivittäisessä ruuanlaitossa..

Pirtelöön on esimerkiksi helppo lisäillä ruusunmarjarouhetta.. Spirulinaa sekoittelen jauheena juomaan tai syön puristeina.. erilaisia mausteyrttejä kuten huippua basilikaa tulee laitettua salaattiin ja dippeihin..ravintohiiva on näihin myös hyvä..paprika on hyvä salaatin perusraaka-aine, sillä siitä saa C-vitamiinia painoonsa nähden paljon kerralla.. pähkinöitä on kiva syödä sellaisenaan välipalana, siemenistä teen yleensä herkkupalloja rusinoiden kanssa yleiskoneella ja lisäilen kaakaojauhetta ja vehnäleseitä mukaan.. siemenistä saa myös hyviä raakakakkupohjia, kaakaojauhe sopii hyvin täytteeseen.. jos teen itse vaikkapa leipä/sämpylätaikinaa, laitan rnsaasti vehnäleseitä ja mausteyrttejä.. merisuolaa ripsauttelen vähän joka ruokaan..Luovuus on muutenkin ruuanlaitossa avuksi!
                                                       siemenpohjallinen kakku.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti