maanantai 8. syyskuuta 2014

Vivo la vida! Paljasjalkakenkäilyä ympäri vuoden..


Ajattelinpa kirjoittaa tänään vähän kenkäasioista.. Löysin nimittäi viime viikolla Jyväskylän Haloselta Vivo Barefootin kaikki kesäkengät -50% alennuksesta, ja huomasin jo sujauttaneeni yhdet niistä jalkoihini.. Pakkohan ne oli ostaa! ;)

Hurahdin paljasjalkakenkiin muutama vuosi sitten, sillä olen aina nauttinut paljain jaloin kävelystä. Se tuntuu hyvältä ja askeltaminen luonnolliselta.. Käveltyäni jonkin aikaa paljasjalkakengillä, tuntuivat tavanomaiset kengät raskailta ja hankalilta, ikään kuin jalka olisi pakotettu taipumaan tiettyyn muottiin..Käytän nykyään harvoin jotain muita kenkiä paitsi paljasjalkakenkiä. Ainoastaan paljolti asfaltilla käveleminen rasittaa jalkojani, etenkin jos on paljon taakkaa. Sain hommattua nimittäin itselleni plantaarifaskiitin jalkoihin kantaessani 9 kg lastia (eli lastani ;) ) eturepussa säännöllisesti päivittäin asfalttiteillä tunnin verran..On sanomattakin selvää, että asfaltti on luonnoton alusta ihmiselle kävellä, ja se rasittaa hieman jalkaa, etenkin ohutpohjaisilla kengillä. Valitsenkin aina kaikkein asfaltittomimmat reitit mikäli mahdollista..Ilman taakkoja pärjäilen paljasjalkakengillä kaupungillakin mainiosti..Metsäpolut ovat silti parhaita käveltäviä reittejä jalkapohjille..nautiskelen juurakoiden ja pienten kivien, käpyjen ja oksien päälle astumisesta..Se on vähän niinkun akupainantaa jalkapohjille ;)

Minulla on nyt kolmet Vivo barefootit..jostain syystä pidän kyseisestä brändistä ja ne tuntuvat parhailta jalkaan..Yhdet Feelmaxitkin löytyy hyllystä, mutta ne ovat jääneet aika vähälle käytölle, lähinnä metsässä..
Tässä ensimäiset Vivoni, jotka ovat ahkerassa käytössä edelleen.. Musta väri menee kaiken kanssa hyvin..Näillä Vivon off road kengillä menin viime talven yli, ja käytän myös syksyisin ja keväisin.. olivat tarpeeksi lämpimät ainakin viime talven leutoon säähän, ja villasukat tietty alla
..näillä ajattelin myös tehdä seuraavan vaelluksen, nilkkoihinkin saa tukea kivikossa tai hankalammassa maastossa..pohjassa kunnon uurteet..Tilasin nämä netin kautta, kaupoissa en ole nähnyt koskaan tätä mallia..Netistä kannattaa muutenkin katsoa, on paljon enempi valikoimaa ja saa jopa edullisemmin..Itelle sopi tosi hyvin jalkaan nämä eikä mitään häikkää ole ollut..tilaan varmaan seuraavaksi talvivivot myös netistä..
Lapsen kengissä..

Olen ollut myös erityisen tarkka lapseni kenkäasioista.. Meillä Väinä sai ensikengät vasta kun alkoi kävellä, eli puolitoistavuotiaana :D Tuota aikaa ennen en ole nähnyt mitään järkeä pitää vauvalla kenkiä turhaan.. Mikä idea on vauvakengissä? Joo, onhan ne söpöjä, mutta kannattaa ajatella lapsen mukavuuden ja hyvinvoinnin kannalta..Väinän ensimmäiset kengät ostin äitiyden erikoisliike Bebesistä, Helsingistä, jota osteopaattimme suositteli..Siellä myytiin Pediped merkkisiä kenkiä, joihin hurahdimme täysin..kokoon 22 asti kengät ovat selkeästi paljasjalkakenkiä, erittäin taipuisia ja mukavia jalkaan. Seuraava vaihe on "Grip and Go", niissä pohja on hieman paksumpi, mutta silti tosi taipuisa.. Väinän kaikki kengät ovat tähän asti olleet Pedipediä, tosin Bebesistä niitä ei saa enää, vaan olen tilannut verkkokaupasta.. valikoimaa on vaikka kuinka paljon, ja siellä on selkeä jalkakartta, jonka mukaan tilata.. Pedipedin lisäksi ostimme talvikeleille Stonz - töppöset, jotka ovat olleet huippuhyvät. Niitäkin löytyy netistä.. Siirryn Väinänkin kanssa varmana piakkoin Vivoihin, kunhan alkaa löytyä sopivia kokoja..

 Väinän ensimmäinen kenkä, Pediped kokoa 19.. toinen valitettavasti hukkui eräänä kauniina päivänä..


                 Seuraavat pedipedit, nämä olivat ahkerammassa kulutuksessa..


                          Syys/talvipedipedit..kuiville keleille..                    Pediped Grip and Go malli.. nyt käytössä.. koko 23.. pohja näissäkin erittäin taipuisa..


                      ..Ja tässä huipputöpöt eli Stonzit! Kuvassa siis kuoret ja vuoret erikseen.. vuori on helppo sujauttaa sisään ja pesu käy helposti.. Nää käy tosi hyvin siihenki vaiheeseen ku vaa konttaillaa ja istuillaan.. meillä menny kyllä viel kävelyvaiheessaki.. suositellaanki johki kolmeen ikävuoteen asti..tosi kivat talvella lumitemmellyksissä..pysyy hyvin jaloissa.. menee syksyllä ja keväälläki, mutta ei kyl ihan vesikeleillä, jos meinaa paljon kävellä..Kumpparit on meillä pahimpiin sadekeleihin, mut ne onki kyl ollu jäykät ja hankalat ja helposti tippuu pois jalasta.. :D Mut näillä mennään :)!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti