keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Raw Lasagne..

Moi!
Jatketaas raakaresepteillä.. eli tällä kertaa raakalasagnella :) Olen joskus tehnyt tätä herkkua aikaisemminkin. Variaatioita on vaikka kuinka paljon. Tällä kertaa tein soveltaen ilman reseptejä..



Eli.. lasivuuan pohjalle ohueksi pitkittäin siivutettuja KESÄKURPITSAVIIPALEITA ja päälle hieman oliiviöljyä tasaisesti niin, että ne imeytyvät viipaleisiin..(1 normikokoinen kesäkurpitsa riittänee koko vuualliseen, kahteen kerrokseen)..

Viipaleiden päälle VAALEAA KASTIKETTA reilu puolet määrästä ( monitoimikoneessa about 2,5 dl auringonkukansiemeniä, valkosipulinkynsi, ripaus laatusuolaa, sekä ripsaus mustapippuria.. vettä lisäillään sen verran vähän kerrallaan, että saadaan hiljalleen hyvin levittyvä kastike)

Vaalean kastikkeen päälle ohueksi siivuttuja HERKKUSIENIÄ noin 5 kpl..

Ja siihen päälle  TOMAATTIKASTIKETTA reilu puolet määrästä (monitoimikoneessa tohjoksi about 4 tomaattia, 10 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta, valkosipulin kynsi, ripsaus laatusuolaa, mustapippuria ja timjamia)

Ja sit taas uus kerros kesäkurpitsaviipaleita, jonka päälle levitellään loput vaaleat kastikkeet ja tomaattikastikkeet haluamalla tavalla.. päälle ripottelin vielä RAVINTOHIIVAA ja laitoin vuuan jääkaappiin vetäytymään yön yli.. Tuli aikas herkullista.. !

ps. kannattaa ottaa annos jääkaapista pois hyvissä ajoin ennen syömistä, jos haluu syyä huoneenlämpöisenä..voi laittaa myös hetkeks kuivuriin "lämpiämään"..

6 kommenttia:

  1. Hei. Googlasin "Hirssiakanat" ja pääsin tänne. Viläkö käytät sama tyynyä? Ajattelin ehkä osta/tehdä sellainen tyyny joululahjaksi tänä vuonna... Kiva blogi, tätä jään kyllä seuraamaan. :) T. Ida

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos kivasta palautteesta.. Ja kyllä tuo tyyny vielä on tallessa..Akanoiden määrääkin voi säädellä sen mukaan, kuinka ohuesta/paksusta tyynytsä tykkää :)

    VastaaPoista
  3. http://korpienkuiske.blogspot.fi/2014/11/aamutee-35.html

    Haastoin ;)

    VastaaPoista
  4. Oi kirjoittelethan vielä? Miksi niin piiiiitkäpiiiiiitkä tauko? :(

    VastaaPoista
  5. Itsekin päädyin blogiisi googletellessani hirssiakanatyynyä ja blogisi vaikuttaa muutenkin todella mielenkiintoiselta, koska yhteneviä mielenkiinnonkohteita tuntuisi olevan. Mutta. Sitten tulee se mutta. Minne olet kadonnut? Vieläkö aiot blogia päivitellä? Täällä olisi yksi innokas uusi lukija. :)

    VastaaPoista
  6. Hei! Ja kiitos viestistä ja palautteesta. Nyt on tosiaan ollut niin, ettei aikaakirjoittamiselle ole ollut. On pitänyt satsata hieman muunlaisiin asioihin :) Eli kirjoittaminen jokseenkin vain jäi. En ole blogia sentään kuopannut. Ehkä joskus innostun vielä kirjoittelemaan. Monet löytävät ja hyötyvät myös edelleen vanhoista teksteistä, joten sekään ei ole hullumpi homma :)!

    VastaaPoista