tiistai 13. heinäkuuta 2010

Korvakynttilähoidossa..Niin kun aiemmin jo ohimennen mainitsin, löysin tosiaan itseni viime viikonloppuna korvakynttilähoidosta, luontaishoitola Viridiksestä Hyvinkäältä. Ajattelin, että hoito olisi juuri tähän hetkeen sopiva! Ja niinhän se toden totta olikin!

Hoitohan perustuu Pohjois-Amerikan Hopi-intiaanien vanhaan perinteeseen, jossa helpotetaan erilaisia päänalueen vaivoja, stressiä, sekä vahvistetaan yleisesti immuniteettia. Kynttilän raaka-aineena käytetään yleensä hunajauutteita, orgaanista vahaa, sekä yrttiuutteita. Hoito on erittäin rentouttava! Omat kokemukseni sessiosta oli ainakin todella miellyttävät :)

Hoito eteni niin, että asetuin ensin makaamaan toiselle kyljelleni hoitopöydälle. (Ympäristö oli tietysti myös asiaankuuluvan seesteinen.) Tämän jälkeen korvani päälle asetettiin luonnonpuuvillainen kangaskaistale, jossa korvan kohdalla tietysti aukko. Seuraavaksi vuorossa oli kynttilän sytytys, ja sen asettaminen korvan suulle viistosti, jonka jälkeen korvassani alkoi kuulua suhinaa, pihinää, sekä pieniä poksahteluja. Mieleeni tuli rätisevä nuotio :D! Aluksi tämä tuntui hauskalta, mutta pian tilanne tuntui hyvin rentouttavalta. Tunsin korvassani alipaineen, sekä miellyttävän lämmön. Kynttilän palaessa korvani aluetta myös hierottiin kevyesti. Kun kynttilä oli palanut tiettyyn pisteeseen asti, otettiin se pois, jonka jälkeen pieni puhdistus korvan suulle. Sitten asetuinkin toiselle kyljelleni, ja sama sessio toiseenkin korvaan. Hoidon jälkeen makoilin vielä hetken selälläni, nauttien rentoutuneesta oltilasta. Tämän jälkeen join vielä lasillisen vettä (Runsas veden nauttiminen suositeltavaa yleensäkin erilaisten hoitojen jälkeen kuona-aineiden poistamiseksi kehosta). Oloni hoidon jälkeen oli hyvin kevyt ja rentoutunut!
Kaikessa kokonaisuudessaan korvakynttilähoito oli siis erinomainen kokemus :)! Huomasin myös vielä jälkeen päin, kuinka hoito on irroitellut limaa kehosta, sekä pistänyt aineenvaihduntaan lisäpuhtia. Ajattelin tuossa jopa korvakynttiläkurssin suorittamista, jos vaikka itsekin innostuisin niitä halukkaille tekemään! Korvakynttilöitähän voi sinänsä ilman koulutustakin käyttää, ainakin netissä olen niitä nähnyt myytävänä ohjeineen, mutta eipä tuollainen kurssi pahitteeksikaan varmaan olisi, saisihan siitä sen virallisen pätevyyden ja varmasti antoisampia kokemuksia :)!

Viridiksestä haluaisin vielä mainita, että aion varmasti käydä siellä jatkossakin! Mielenkiintoni tuohon paikkaan herätti eräs lukemani kirja (turvehoidossa myös ehdottomasti käytävä!), jossa mainittiin myös Viridiksen monipuolisista palveluista. Aion käydä jatkossa ainakin paikallisen shamaanin käsittelyssä, sillä tämä aihealue kiehtoo minua aivan valtavasti!!! Tarjolla on ainakin Navajo-terapiaa sekä rummutusregressiota. Haaveenani on myös oman rummun valmistaminen :)!

Tässä vielä korvakynttilästä lisäinfoa eräältä sivulta


Ihana kappale Coyote Oldmanilta! (Hopi Flute)

Shamaaniseuran kotisivut

2 kommenttia:

 1. Intiaaneilla ja shamaaneilla on kyllä sellasta tietoa/osaamista, mikä ois kiva omata itsekin.

  Jos tosiaan shamanismi kiinnostaa, niin tsekkaa täältä myös:
  http://www.saunalahti.fi/mrwizard/

  Oon ite mukana Markun shamaanikoulussa ja aika mielenkiintoista on :)

  VastaaPoista
 2. Oi, kiitos paljon sivusta =) Soitinkin jo Markulle ja kyselin. Ensi huhtikuussa alkaa seuraava :D I'll be there!

  VastaaPoista