torstai 17. elokuuta 2017

Pettämätön dödö!

Ajattelin vinkata tänään parhaimman, tai ainakin pitävimmän testaamani "luomu"dödön. Olen vajaan kymmenen vuoden aikana testaillut vaikka minkälaisia luonnonmukaisia deodorantteja. Ne ovat olleet ihan hyviä, monet eivät ole tosin pitäneet kauaa, ja niitä on saanut olla lisäämässä vähän väliä. Etenkin jos on ollut aktiivisempi päivä. Yksi on kuitenkin ollut pettämätön, nimittäin tämä Crystalin nestemäinen mineraalisuolapohjainen roll on -sarja. Se perustuu samaan pohjaan kuin perus kivideodorantti, mutta on nestemäinen, ja siihen on lisätty  joitakin ainesosia lisää, esim. eteerisiä öljyjä. On dödöjä, joissa ainesosaluettelo on vieläkin yksinkertaisempi, (jotkut vannoo pelkän kookosöljyn nimeen) mutta itsellä ei niissä teho ole riittänyt ihan kaikkiin tilanteisiin ja ne tahraavat hieman vaatteita. Tämä deodorantti ei ole kertaakaan pettänyt ja sen vaikutus kestää ainakin itsellä todellakin vuorokauden!

Alumiini on asia, joka usein mietityttää. Tavanomaiset deodorantithan sisältävät useimmiten alumiinikloridia, joka on linkitetty monesti erityisesti naisilla rintasyöpään. Netistäkin löytyy pilvin pimein keskusteluja aiheesta. Luonnonkosmetiikassa kyseinen alumiinikloridi onkin kielletty, mutta useimmissa pohjana on silti jonkin sortin alumiini (samaa ainetta kuin kivideodorantti/kristallideodorantti). Jotkut suhtautuukin välttelevästi myös tähän  luonnon alumiiniin. Itse olen tehnyt valinnan käyttää tätä Crystalin dödöä ainakin vaativammissa tilanteissa, ja sen ohella olen vaihdellut muita merkkejä (niistä toisella kertaa :) ) Tämän postauksen kuvassa koreilee Crystalin granaattiomena dödö, joka on oma suosikkini. Tuoksuina on olemassa myös kamomilla-vihreä tee sekä vanilja
-jasmiini. Näitä löytyy Jyväskylässä ja Helsingissä tosiaan ainakin  Ekolosta, kannataa tutkia oman paikkakunnan tarjonta tai tilailla netin kautta :)!

Ps. Tulen varmaan suosittelemaan paljonkin omia suosikkituotteita tässä blogissa, joita olen parin vuoden aikana Ekolossa ollessani päässyt testailemaan ja ostelemaan. On antoisaa suositella hyviä, laadukkaita tuotteita, suoraan sydämestä  ❤!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti