maanantai 4. syyskuuta 2017

Nesteyttäjänä kookosvesi

Tänään huitaisin kitusiini yhden parhaimmista tietämistäni juomista, nimittäin tölkillisen kookosvettä. Sitä kannattaa nautiskella vaivaan kuin vaivaan! Ja ihan muutenkin vain janojuomana! Vatsani on oireillut viime päivinä, joten tiedän tämän olevan oivallinen ensiapu ja olon kohentaja. Olen nyt reilu vuoden verran fanittanut Puhdistamon kookosvettä, koska se vaan yksinkertaisesti on parasta kookosvettä mitä tiedän (lukuun ottamatta suoraan tuoreesta kookospähkinästä juotuna ;) !) , ja sitä on helposti saatavilla nykyään melkein mistä tahansa :)  Puhdistamon kookosvesi onkin lähimpänä aidon kookospähkinän kookosveden makua, sillä se on tölkitetty ilman minkäänlaisia säilöntäaineita ja mahdollisimman tuoreista pähkinöistä. Useissa kookosvesissä käytetään säilyttävänä aineena sitruunahappoa joka muuttaa makua huomattavasti.

Ihanan maun lisäksihän kookosvesi on oikea ihmejuoma, sillä se on yksi parhaimmista nestetasapainon ylläpitäjistä. Se sisältää elektrolyyttejä, jotka auttavat kehoa nesteytymään tehokkaasti. Ilmankos tuo kasvaakin trooppisilla alueilla, enkä koskaan jätä hyödyntämättä kyseistä herkkua etelän lomillakaan. Kookosvesi maistuu täällä kotosuomessa itselle parhaiten kesähelteillä, mutta usein myös saunan jälkeen kehoa nesteyttämään, ihan paras juoma myös urheileville! Ja mikä tärkeintä, "lääkitsemään" tilanteissa, joissa esiintyy nestevajetta ja päänsärkyä, kuten kipeänä, esim. vatsataudissa. Kookosvesi on myös yksi parhaita krapulalääkkeitä ja sen ennaltaehkäisijöitä. Tämäkin on tullut testattua henkilökohtaisesti, vaikkei onneksi tarvetta moiselle ole useasti ollutkaan :D Pitääpä vielä hehkuttaa, että tuolla raskausajan ekalla kolmanneksella, kun pahoinvoinnin takia mikään ei pysynyt sisällä, oli kookosvesi korvaamaton apu nestehukkaan ja sen aiheuttamaan päänsärkyyn. Sain sitä juotua pieninä kulauksina kun mikään muu ei tuntunut auttavan
 ❤

Kookosvedestä on paljon muutakin hyötyä. Se sisältää muun muassa entsyymejä, aminohappoja sekä antioksidantteja. Moni on kokenut siitä apua esimerkiksi painonhallinnassa, ruuansulatuksessa (hyvä lisä smoothieen imeyttämään ravinteita tehokkaammin), virtsatieinfektioissa ja erilaisissa tulehduksissa. Kannattaa siis antaa mahdollisuus tälle ihmeelliselle juomalle erilaisiin tilanteisiin ;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti