keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulutervehdys!

Tulipa fiilis taas kirjoitella tänne jotakin :) Olen aloittanut tällä viikolla lomani, jota kestää peräti kolmisen viikkoa. Tuntuu todella ihanalta irtautua hetkeksi "Päivölämaailmasta". Nyt ainakin pitäisi olla aikaa vain olla ja rentoutua. Joulustressikään ei kuulu tapoihini! Ilmassa on nyt vahvasti joulun tuntua! Tuoksuu joululta..Inkiväärit, neilikat, kuusipuun havut...Takassa rätisee tuli. Olen tehnyt tänään raakapipartaikinaa, joka yllätti minut kyllä positiivisuudessaan ;) Aivan huippuhyvää! Kaapit on täynnä ihania herkkuja, pähkinät, rusinat, taatelit rapisee pusseissaan ja taustalla soi mieleisiä joululauluja..


Edeltävät viikotkin ovat hieman valmistelleet jouluun. Meillä oli Päivölässä yksi viikko kehruuta, ja toinen viikko teimme omia puhdetöitä, sekä vietimme pikkujouluja. Onkin tullut valmisteltua itsetehtyjä lahjoja, mehiläisvahakynttilöitä joulumyyjäisiin, ja jouhikkokin on vihdoin valmis, jousi vain puuttuu :)!

Kehruuviikolla innostuin tekemään lankaa tekemälläni värttinällä. Rukkiakin kokeilin, mutta jostain syystä värttinä on enemmän oma juttuni. Sen voi kätevästi ottaa mukaan mihin vain, ja sen käyttöä on ainakin näin alkajan helpompi hallita ;D! Eikä se tosiaan vie paljoa tilaakaan! Tässä nyt runsaasti kuvia kehruujutuista, enjoy :)


Ensin tietysti villa on karstattava lepereiksi/hahtuviksi..Voisin sanoa, että tämä on aika koukuttavaa hommaa ja samalla terapeuttista =DLopputulos on nimittäin.. tämä!


Tässä värttinällä tehtyä valkoista lankaa :)Käsittelimme myös pellavaa. Loukuttaminen ja lihtaaminen piti tehdä tietysti sisätiloissa. Homma kävi kuitenkin näppärästi =) Mieleen muistui kesäinen reissumme Parkanon seuduille, jossa pääsimme hommaa kokeilemaan..

Lihtaamista, loukuttamista, häkilöintiä..


Tuloksena rohdinta ja ihanaa aivinaa! Aivinasta käänsimme sopivia tötteröitä, joita on helpompi kehrätä..Rukilla tehtyä pellavalankaa..Ensimmäinen rullani :)Tässä vielä vähän jouhikosta.. Sain vihdoin kovat viritystapitkin (ensimmäisen kuvan vasemmassa alanurkassa) valmiiksi! Ne sai aika kivasti hiomalla valmiiksi..Sitten öljysin koko tekeleeni vernissaöljyllä..Mukaan myös hieman kellertävää sävyä.. Ja sitten vain kielet paikoilleen =) Ääntä kyllä lähti!


Kävimme vähän läpi joulun historiaa. Esille oli laitettu vanhoja joulukortteja, lehtisiä ja kirjoja..Eräänä iltana päätimme viettää pikkujouluja, omassa keittiössämme tietysti! Upeasti mahduimme kaikki sinne kyllä. Pikkujoulujen ohella vietimme samalla kahden syntymäpäiviä, ja niin.. myös kahden läksiäisiä. Ilmassa oli hieman siis myös haikeutta havaittavissa. Tämä ilta oli kuitenkin yksi Päivölän parhaimmista! Laloimme yhdessä, aterioimme yhdessä, ja vietimme mukavaa aikaa yhdessä..


Tapahtuipa jotain hurjaakin, sillä kaksi ryhmämme pojista polttomerkattiin Päivölän merkein! Ja minusta jotenkin tuntuu, ettei nämä tule olemaan ainoat :D


Kaiken kaikkiaan koko viime viikko oli mukavan rento. Perjantaina loman alkaessa suuntasin Helsinkiin, ja kävin vähän ostoksilla.. Keskustassa oli myös jännä ranskalainen tori, jossa myytiin paljon kaikenlaista syötävää..Pian on kuitenkin aika rauhoittua. Jouluaatto, tuo itselle ainakin niin maaginen päivä, tekee tuloaan. On sellainen kiva tunne, ihan kuin lapsenakin.. Tuntuu, että erityisesti luonto on valppaana! Se tuntuu erittäin elävältä, tarkkailevalta, siltikin seisahtuneelta.. Päivätkin alkavat taas pikku hiljaa pidentyä! Ja ihanaa, mikä lumen runsaus täällä on! Lumikerrokset ne vaimentavat melut ja hälytkin alleen.. Kaikki on täynnä joulun taikaa!

Nyt toivotan tässä ihanaa, parasta joulun aikaa kaikille! Löytäkäämme se pieni sisäinen, huoleton lapsemme! Puhteemmekin olkoon leikkiä, ja nauttikaamme kaikesta vain :)!

5 kommenttia:

 1. Petra, rauhaa ja iloa sulle:)Lähden muuten j-soittokurssille Orivedelle heti Tapanin jälkeen!-)
  Wes

  VastaaPoista
 2. Arvokasta kädentyötä olet taas puuhaillut, ihanaa on sitä katsella. Jotain tuollaista ehkä itsekkin haluaisin tehdä. Oikein hyvää joulua ja rentouttavaa lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka mielenkiintoisia kuvia! sekä tunnelmallisia hetkiä. Toivotan sinulle rauhallista ja mukavaa Joulua!

  VastaaPoista
 4. Hei, eksyin blogiisi Bloglovinin kautta ja täytyy sanoa, että olipa mukavaa, että eksyin! Täytyykin pistää siut heti seurantaan, vaikka esimerkin seuraaminen ruuan osalta jäänee vähäiseksi, kun olen allerginen kaikille tuoreille hedelmille ja vihanneksille (tiedän, surullista..). Kansanperinnelinja kuitenkin kuulostaa mielenkiintoiselta ja spirituaalisuudella, folk- ja metal-henkisyydellä ja luonnonlapseudella ei minun lukemistossani voi mennä vikaan. :P

  VastaaPoista
 5. :)Kiitos mukavasta palautteesta ja pahoitteluni etten ole ennättänyt täällä päivittelemään :D!

  Oikein ihanaa kevättä ja hyvinvointia sinne! :)

  VastaaPoista