torstai 5. elokuuta 2010

Kohti keskiaikaa!Piipahdin tosiaan muutama viikko takaperin Hollolan kirkonkylällä, keskiaikaisessa tapahtumassa, ja ajattelin hieman laittaa fiiliksiä ja kuvia tännekin :) Tapahtuma oli aika pieni, mutta erittäin tunnelmallinen. Kaatosadetta pelätessä, vettä ei kuitenkaan satanut pisaraakaan! Lisäksi alueen vieressä häämöttävä Hollolan mahtava kivikirkko elävöitti tapahtumaa entisestään. Tässä hiukan materiaalia..

Pääalue sijaitsi pellolla, joka piti sisällään markkina-alueen, keskiaikaleirin, käsityöläisalueen, turnajaiskentän, sekä ruokailualueen esiintymislavoineen. Siellä täällä oli erilaisia pieniä kojuja, telttoja ja katoksia myyntipisteineen. Upeat rekvisiitat, takomisen kalske, sekä valloittava tervan tuoksu veivät vuosisatojen taakse..
Ihastuin oitis unkarilaisiin jousiin!!


Upeita kelttikoruja..


Keskiaikaleiristä..


Lankojen värjäystä..Kettu poloinen.. ja kintusta roikkumaan..


Sepät työssään =)Ruokateltta, josta sai myös herkullisen viherpurijan annoksen..sekä sahdintekijä..

Rannan puolella satamssa oli upea viikinkilaiva "Sotka", sekä muutamia kauppiaita. Eräästä kojusta innostuin ostamaan riimukorun. Alueella sai myös kokeilla jousella ampumista, sekä kirveellä heittoa!Ja pitipä sitä tosiaan ihastella vanhaa kivikirkkoakin, olihan tuo aika vaikuttava rakennelma..


Kyläkioskin tuoreita vihanneksia, sekä paikallinen "Kunnantupa"..Tapahtuman kruunasi vielä Rohanin tallin turnajaiset, jossa vauhtia riitti kerrakseen!Olipa yleisön joukossa "paikallinen juoppopoikakin", jonka näyttelemistä oli hauska seurata :DRohanin hevoset vapaa-ajalla :)


Tässä vielä ostoksiani tapahtumasta..


Eli pienimuotoinen juomasarvi, joka on päällystetty mehiläisvahalla (tuoksuu hyvälle)!!

Pieni soitin, nimeltään Julmu. Julmu on kivikautinen pilli, jolla voidaan matkia vaikkapa lintujen ääniä. Julmuun voi puhaltaa eri tavoin, esimerkiksi katkottamalla ja eri voimakkuuksin. Julmu onkin hauska soitin, sillä jokaisessa on aivan uniikki ääni!

Matkaani tarttui myös mielenkiintoinen pieni kirjanen pakanuuden aikakaudesta. Tekstikin on vanhahkolla fontilla kirjoitettu!

Kuvan oikeassa reunassa vielä riimukoru "Perth" tai "Perthro" (nimi vaihtelee hieman eri paikoissa) , joka oli aivan pakko ostaa :) Tähän liittyykin eriskummallinen juttu! Nostin nimittäin aiemmin eräästä pussista summamutikassa riimulaatan, jossa oli juurikin kyseinen riimu. Luin sitten paikan päällä siihen liittyviä juttuja kirjasta "Riimut-Viikinkien oraakkeli", ja voin vain hämmästellä! Erikoinen sattuma on jo pelkästään se, kuinka riimun nimi viittaa lähelle omaa nimeäni. Riimusta lukiessani en voinut muuta kuin ihmetellä kaikkea siihen liittyvää, erityisesti sitä, miten se todellakin liittyy elämääni ja kuinka sen sanoma läpitunkevasti koitti kertoa minulle jotakin! Riimun on katsottu myös olevan riimuista salaperäisin.

Lopuksi vielä pari riimuaiheista sivua!

Riimujen merkityksistä..

Riimut- Viikinkien oraakkeli (hankintalistalla)..

2 kommenttia:

  1. Onpas tutun näköinen kirja ;). Hyviä lukemisia! Oli tosiaan kiinnostava tapahtuma, pitääpä osallistua 2v päästä uudestaan. Harmi ettei ole jokavuotinen tapahtuma.

    VastaaPoista
  2. Aivan :)! Ja juu, voisi kyllä joka vuosi tuonkin tapahtuman tosiaan järjestää. Pian onkin sitten Hämeenlinnassa meininkiä!

    VastaaPoista