sunnuntai 22. elokuuta 2010

Ensimmäinen viikko takana :)!

Heips! Ensimmäinen viikko Päivölässä on nyt siis vierähtänyt! Blogi "päiväkirjanikin" riistäytyi lopulta käsistä, kun aikaa ei yksinkertaisesti ole :) Ohjelmaa on aamusta iltaan! Pyrin kuitenkin päivittelemään aina kuin mahdollista. Myös kuvien lataaminen blogiin on hyvin hidasta, joten joudun valikoimaan tarkasti! Nyt asiaan!

Tällä viikolla tutustuimme tosiaankin toisiimme, sekä lähiympäristöömme, josta olenkin kirjoitellut jo jonkun veran aikaisemminkin. Ja voin sanoa, että tämä paikka on täynnä historiaa! Niin paljon mielenkiintoisia asioita, joista osa löytyy ihan koulumme pihapiiristä!
Kuten tämä kuppikivi :)


Myös ryhmämme ja yhteishenkemme on aivan mieletön! Tuntuu, kuin olisi osa suurta perhettä!

Taisin viimeksi kirjoitella alkuviikon tapahtumia, joten kerronpa nyt vielä hiukan loppuviikosta. Torstai ja perjantai aamupäivät vierähtivät Timo Heikkilän kertoessa meille palasen muinaissuomalaisista juuristamme, sekä murtaen samalla niihin liittyviä oletuskia ja uskomuksia. Loistavaa settiä :) Torstaista ikimuistoisen tekikin sitten loppupäivä, jonka vietimme kirkkoveneillen ja saunoen Vanajaveden äärellä!

Tässä vähän reissusta..

Vene vesille ja soutamaan! Matkaa Helkavuoren seuduille oli noin 8 km suuntaansa.
Pysähdyimme matkan varrella saareen, josta löytyi erittäin merkillisiä, vanhoja jälkiä kalliosta.Voiko nämä olla ihmisen tekemiä, ja kuinka vanhoja? Aivan mielettömiä!


Saapuminen Helkavuorelle, Hannu Antilan kotinurkille. Rannassa saunoimme ja uimme, sekä tutustuimme eri rakennusten historiikkiin.


Upea päärakennus.. Valloittavat näköalat tornista..


Takaisinpaluu ihanan ilta-auringon kera!


Viikonloppu menikin sitten täysin keskiaikaisissa tunnelmissa Hämeenlinnassa. Huonetoverini Kaisu, joka tekee muunmuassa kuppausta, saunaterapiaa sekä jäsenkorjausta, tutustutti minut siellä monenmoiseen porukkaan. Kiitokset suuret siitä :)! Olimme alueella siis perjantaista sunnuntaihin, leirimajoituksessa. Todella upea tapahtuma kokonaisuudessaan, lukuunottamatta läpi yön kestävää rummutusta naapurileiriltä. Sadettakin ropsahti lähinnä yöaikaan. Tulipa myös saunottua tynnyrisaunassa ja pulikoitua paikallisessa joessa! Opettelin myös tekemään nokkosesta lankaa!

Tässä pari kuvaa tapahtumasta :)

Jousiammuntaa sekä katsaus Piela Auvisen rautakautiseen saviastianäyttelyyn..Lauantai-illan tulishowsta..


Anne Pöyhösen (tulee myös tammikuussa Päivölään) Yläkuu-koju..


Salakirjojen koju. Kurkatkaapa myös Kansanperinne-blogiin!


Paljon hienoja vanhoja käyttöesineitä..


Saippuantekijä..


Suloiset nahkakengät :)Taistelumittelöitä (Faravidin sudet)Mitään ihmeempiä en tällä kertaa ostanut. Muutaman palan saippuaa, eteerisiä öljyjä, puulautasen ja -lusikan retkeilyä varten (kevyt kantaa, ja muoviahan en kannata!), sekä hiuskorun. Tulemme varmasti vuoden aikana valmistamaan itse mitä upeampia juttuja! ;)

Sitten paljastus tulevaan:

Huomena lähdemme useamman päivän opintimatkalle Parkanoon, Hämeenkyröön ja Suodenniemelle. Suunnitelmissa on kehruu värttinällä, lampaiden keritseminen, lammasaidan teko, yrtti-ja rohtotietous (Frantsilassa), savusauna sekä museotorpan pihatalkoot. Perjantaina poistullessamme jatkankin suoraan Turkuun, ja piipahdan Rymättylässä viikinkiaikaisilla markkinoilla.

Seuraava viikko meneekin sitten Evon erämaassa, Lammilla, johon kuuluu ainakin savottayöt, päreiden höyläys, pärekopan teko ja tervanpoltto! Eli koneelle ja blogailemaan en nyt hetkeen ennätä, mutta kyllä lupaan materiaalia laittaa sitten myöhemmin :)! Nyt pakkaamaan ja unille! Aivan parasta elokuun loppua!

3 kommenttia:

 1. Moi taasen! Oli kiva päästä jutustamaan Hämeenlinnassa, oli kyllä tosi hieno tapahtuma :)

  Todella mystisiä nuo kalliomuodostelmat, eipä ole ennen tullut tuollaisiakaan vastaan. Suomen metsissä ja saarissa kyllä riittää niin paljon löydettävää.

  Näyttää olevan todella hyvä ohjelma ja meno tuolla kansanperinnelinjalla, tuollaisia pitäisi järjestää enemmänkin :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit miten mahtavalta tuo paikka ja koulu kuulostaa! :)
  Toivottavasti blogailet jatkossakin, olisi upeaa lukea kokemuksiasi.

  VastaaPoista
 3. Kirjaltaja: Oli kyllä juu mukava meno Hämeenlinnassa. Ja tulipa nyt muuten Rymättyläkin nähtyä :)

  Tuolla Sääksmäen seudulla on todella paljon historiaa. Varsinaisia mysteerejä siellä sun täällä.

  Toivotaan, että linja pysyy jatkossakin! Itseasiassa vieläkin mukaan mahtuu. Kannattaa jakaa informaatiota. Ensi viikolle tulee taas yksi uusi mukaan :)

  Anonyymi: Kyllä blogailen :) Näinä reissuviikkoina ei vaan millään ehdi.

  Parasta syksyn alkua!!

  VastaaPoista