maanantai 16. elokuuta 2010

Viikko-ohjelma: Tutustuminen Päivölän kansanopiston ja sen lähiseudun kulttuurihistoriaan, kulttuurikohteisiin, kyliin ja perinteisiin.

Ensimmäiset terveiset opistolta! Saavuin siis Päivölään jo viime lauantai-iltana, muuttokuorman kanssa. Olikin pienoinen homma tyhjentää Tampereelta asunto kaikkine omaisuuksineen, ja löytää niille sopivaa paikkaa ainakin vuoden ajaksi. Kaikki kuitenkin sujui todella hyvin. Kävin jo lauantaina päivällä katsastamassa huoneeni, sekä jätimme pari tervaskantoa pihamaalle tervanpolttoa odottelemaan, jotka sattumalta Ojakkalasta löysimme. Paikallinen lähde oli myös katsastettava. Varmuutta veden juomakelpoisuudesta ei vielä ole.Iltaan mennessä olinkin takaisin opistolla, jonka jälkeen kotiutuminen tänne on alkanut erittäin mukavasti :)! Muutama muukin oli jo tänne lauantai-illasta saapunut, ja kävimme porukalla kiertelemässä hieman alueella. Totesin, että kasvien ja yrttien tuntijoita täällä ainakin riittää. Myös idätys ja vihreiden syöminen näkyy täällä muillakin! Aivan mahtavaa! Ensimmäinen yökin meni hyvin levollisesti. Olen huomannut, ettei nykyään tunnu olevan vaikeuksia nukkua uusissa tai vieraissa paikoissa. Ja sehän sopii minulle! :)

Tässä kuvaa omasta nurkkauksestani. Huoneethan jaamme täällä toisen asukin kanssa, joten ahdasta tulee olemaan! (Vaatekaappikin on toisella laidalla, muttei ihan mahtunut kuvaan. Voi olla että huonekuviot täällä tosin vielä muuttuvat..)


Näkymä ulos ikkunasta laavulle ja rantaan.. (hieman epämääräinen kuva tosin :D)Sunnuntaina aamusta pääsinkin jo heti hommiin, kun ryhdyimme järjestelemään juhlasalia alkajaisia varten. Pääsin myös kääntämään housujen puntteja, jossa tarvitsinkin harjaantumista :D Itse juhlatilaisuus meni aika ripeästi. Se piti sisällään juhlapuheen sekä aivan upeita musiikki- ja lauluesityksiä. Myös muutama linjalaisistamme halusi vapaaehtoisesti esiintyä!

Erityisesti Vienan lauluja esittävät Liisa Matveinen ja Tellu Turkka jäivät erityisesti mieleen mahtavilla esityksillään :)Juhla päättyi mielettömiin kaskenkaatotalkoisiin, jossa kirveet ja vesurit heiluivatkin sitten koko lopun iltaa! Mukavankokoisen alueen porukalla saimmekin kaadettua, unohtamatta rakkoisia tai helliä kämmeniä :D! Olihan tuo rankkaa puuhaa, mutta aivan mahtavat fiilikset tuosta jäi.Yhdessätekemisen ilo on jotakin käsittämätöntä. Loppuenlopuksi tuntui, ettei tuo edes energioita vienyt, päin vastoin! Virtaa riitti nimittäin vielä iltauinneille lähirannalle!Tänään olikin ensimmäinen "virallinen opiskelupäivä" Päivölässä, jonka aikana olemme lähinnä tutustuneet piha-alueeseen, hieman sen historiaan, sekä tutustuneet toisiimme. Myös säät ovat suosineet, sillä aurinkoa vaan edelleen riittää! Hyvät aamupalatkin saimme loihdittua villivihanneksista smoothien muodossa, josta taitaakin tulla joka-aamuinen tapa täällä ainakin niin pitkälle asti, kun niitä pihalla riittää ;)

Aamupala-aineksia.. Villivihanneksia: nokkosta, viinimarjanlehtiä, vuohenputkea, ruusun terälehtiä, voikukanlehtiä, punaherukkaa ja paljon omenoita.. kaikki lähipuskista!


Niinkuin jo totesin, tunnelma on aivan mahtava täällä! Uskon, että vuodesta tulee huikea ja varmasti omalaatuinen. Ja tulee myös menemään vauhdilla! Porukkakin on aivan mieletön, ja uskon, että yhdessä tulemme luomaan parhaimman vuoden ikinä! Kiitos vaan kaikille :)

Tässä vielä ihanat peltomaisemat kotitieltä<3Parasta viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ei kun hyviä opiskelunalkuja. Hieno tuo opiston luonnonläheinen miljöö :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Juu aivan ihana paikka tämä!

    VastaaPoista