maanantai 2. elokuuta 2010

Palanen Turkua!
Elokuinen tervehdys! Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen ennättänyt tänne päivittelemään. Olen tosiaan kotiutunut nyt reilu viikon reissulta, joka piti sisällään muun muassa Hollolan keskiaikatapahtuman (tästä myöhemmin lisää), sekä ihanan rentouttavan viikon Turussa :) Aktiviteettia on siis ollut riittämiin!

Tässä taas vähän viimeisen viikon fiilistelyjä valtavan kuvarykelmän kera!

Kaupunkiin päästyäni piti tietysti lähteä metsästämään luomupaikkoja etunenässä :) Ja löytyihän niitä! Pitää tunnustaa, että Turussa on varmaan valehtelematta paras luomuvalikoima, mihin olen itse törmännyt! Keskustan tuntumasta löytyi heti Ruohonjuuri, Punnitse ja Säästä, sekä Luomuidylli. Tarttuipahan taas kasa herkkuja matkaan! Ihastuin myös keskustan Jalokivigalleriaan, joka oli mielettömän suuri (ja jossa ajantaju katosi tyystin ;D..)! Lisäksi kunniamaininta Kupittaan Citymarketille, jonka luomuvalikoima pisti pääni aivan pyörälle! Taitaa Tampereen Kalevan Prisma jäädä nyt kakkoseksi, (paitsi ehkä hintojen puolesta) :)!
Pääasiallisesti vietin viikkoni Ilpoisissa, joka on hieman etäämmällä keskustasta. Päivät vierähtivät makoisasti ulkoillen lähimaastossa koiran kera, meressä uiden, sekä nauttien ihanista maisemista ja hyvästä seurasta!


Päivittäinen lenkkimme Ilpoisten kukkulalla..Ispositen uittamon läheisyydestä..

Kivenvalloittajat!!
Ihastuin erityisesti lähistöllä sijaitsevaan Katariinanlaakson luonnonsuojelualueeseen, jonka mahtavat jalopuut, upeat sammalmatot sekä mielettömät kalliot käppyrämäntyineen tekivät upean vaikutelman, kuivuudesta huolimatta! Alueelle joutaessa tuntui kyllä todellakin astuvansa Tapion valtakuntaan, niin kuin ystäväiseni ja kanssakulkijani asian hienosti ilmaisi :)! Tällaiseen paikkaan voisin muuttaa vaikka oitis! Tässäpä liuta kuvia vielä tunnelmaa herättelemään..
Yksi päämääräni Turussa oli käydä Kuralan kylämäellä, kyselemässä perinnejousella ampumiseen ja jousen tekoon liittyviä asioita. Ja saipa tuota jousella ampumista kokeillakin, ja sehän oli kerrassaan koukuttavaa! Ehkä tästä tulee vielä uusi harrastukseni, sillä olen siitä jo kauan haaveillut ;)! Kaarle Knuutinpojan Jousiampujat on siis yhdistys, jonka toiminta keskittyy kylämäen alueelle kokeiluverstaineen sekä harjoittelukenttineen. Alueella oli todellakin historian tuntua, upeita rakennuksia, hieno näyttely, sekä maalaistunnelmaa idyllisine puutarhoineen ja eläimineen. Tässä hieman fiiliksiä alueelta..
Elokuusta tuleekin mielenkiintoinen kaikkine tapahtumineen! Ja sen verran paljastan, että aion suunnata Turun seudulle varmasti jatkossakin...

Parasta viikkoa tältä erää! Toivottavasti saamme nauttia vielä ihanista aurinkoisista päivistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti