perjantai 11. heinäkuuta 2014

Herkkupäivä! Luomumansikka-aika on NYT

Hola!

Tämä päivä on menyt aika rennoissa merkeissä. Seurustelua perheen kanssa, vaatehuoltoa huomisia häitä varten, herkkuhetkiä, auringossa oleilua..kävin myös metsässä kurkkimassa mustikoiden toivossa, mutta mustikat olivat suurilta osin kadonneet.. olisivatkohan rastaat olleet asialla!


Tänään herkuttelin aamulla tällaisella vanukkaalla, johon tuli banaani ja avocado, pari reilua ruokalusikkaa raakakaakaojauhetta, vajaa ruokalusikka carobjauhetta, ja pieni loraus vaniljauutetta..blendasin sileäksi ja maustoin vielä pienellä määrällä merisuolaa! Nnoms!


Eilen mehustin pari raparperinvartta.. mehu on sellaisenaan todella kitkerää, mutta sopii hyvin muiden mehujen joukossa, antaa mukavan kirpsakan säväyksen..


Huomisia häitä varten sain pyöriteltyä palloiksi ja pakattua eilen tekemäni Minttupommi massan.. tein myös ohessa pari raaka "muffinsia", jotka ovat saaneet erityishehkutusta lähipiirissä :)! Voin joskus lauttaa reseptii..


Sain tänään myös maisteluun vuoden ekat tuoreet luomumansikat! Uiii kun on hyvää! Olemme nyt parina vuonna ostaneet Kärkäisen tilan luomumansikioita, jotka ovat valehtelematta olleet parhaita ikinä syömiäni mansikoita! Mieheni haki satsin Karkkilan torilta.. Sadalla eurolla saimme kolme noin viiden kilon laatikkoa (10 kertaa 500g rasioita per laatikko).. pakastan mansikat sellaisenaan kantoineen päivineen rasioissaan.. säilyvät todella hyvinä ja kiinteinä käsittelemättömänä.. kannat voi poistaa sulatusvaiheessakin, jos haluaa.. Ja vinkki, nyt kannattaa hommata luomumansikat, jos meinaa saada.. seuraava mahdollisuus on sitten about vuoden päästä.. vaikea löytää kaupan pakastealtaista.. ja taatusti maksaa paljon enemmän. Kysyntä on myös tarjontaa runsaampi!


Tein äsken vielä iltapalaksi porukalle Urtekramin luomupoppareita..Ison kattilan pohjalle pari ruokalusikallista luomu neitsytkookosöljyä niin, että pohja peittyy, liesi täydelle kuumuudelle, sekaan maissinjyviä niin, että ne kaikkki öljystyvät.. annetaan paukkua.. kun pauke lakkaa, vedetään heti pois liedeltä..mausteeksi laadukasta meri- tai vuorisuolaa! Ps. Kookosöljyä pidetään hyvänä paistorasvana, sillä se sietää hyvin kuumuutta eikä kärvähdä niin helposti kuin muut rasvat..


Saunajuomaksi Väinän kanssa Bionade luomulimonadi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti