perjantai 4. heinäkuuta 2014

Luonnonantimia..

Oli ihana herätä tänä aamuna linnunlauluun.. avasin heti ikkunaluukun ja hengittelin raitista metsäilmaa. Olen lapsuudenkodissani. Ikkunasta näkyy lempimäntyni, joka on ollut siinä isona ja mahtavana siitä asti kun muistan. Mustikkamättäät kiiltelevät sateen jäljiltä. Teen aamurutiinini ja ampaisen saman tien ulos kosteille mättäille syömään aamupalani.. Hyttyset pörräävät ympärilläni kosteassa ilmassa, mutten jaksa välittää siitä, sillä kesän ensimmäinen mustikka-ateria on yksi vuosittaisista kohokohdistani. Löydän pieneltä metsätieltä myös ahomansikoita ja kävelen läheisellä mäntykalliolla. Lempipaikkani. Olen viettänyt täällä aikaa viisivuotiaasta lähtien.. Kaikki isot kivet ovat tuttuja ja tönöttävät aina vaan samalla paikallaan. Rakastan tätä pikkumetsää.. Jatkan taas mustikoiden parissa, tunnen olevani omassa elementissäni. Nautin tästä hetkestä täysin siemauksin, kunnes taas palaan voimaantuneena puheensorinaan, astioiden kilinään, lapseni nykiessä housujenipuntista ja hymyilen takaisin :)


Lukemista :)

Lounaaksi söin tänään villivihannessalaatin, johon päätyi pihalta voikukanlehtiä, vuohenputkea, ratamoa, siankärsämöä, pieniä vaahteranlehtiä ja koivunlehtiä, apilaa, ketunleipää, horsman latvanuppuja, pieniä metsämansikanlehtiä.. joukkoon tomaattia, kurkkua, punasipulia, oliiveja, Kreetan oliiviöljyä, himalajansuolaa, mustapippuria sekä kuivattuja yrttejä.. herkullista!


Metsätieltä löytyi myös pikkuruisia söpöjä kanttarellejä, joista saa jotain pientä kivaa tehtyä :)


Kohta ajattelin lähteä taas mustikoita keräilemään, jos saisi aikaiseksi tehdä vaikka jotain ihanaa mustikkaherkkua illaksi!


Ja huomena onkin aikaine  herätys, sillä Helsingin kauppatori kutsuu. Menen myymään torille Minttupommi-tuotettani, joka on kehittynyt hiljalleen tässä alkukesän aikana :) Minttupommista infoa TÄÄLLÄ. Leppoisaa perjantaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti