torstai 3. heinäkuuta 2014

Pelkkää vettä iholle..?


Kirjoitin joskus postauksen siitä, kuinka ryhdyin pesuaineettomaksi ( Voit lukea sen TÄSTÄ). Olen edelleen pysynyt sillä linjalla. En ole oikeastaan vuosiin käyttänyt minkäänlaisia shampoita, hoitoaineita, iholle tarkoitettuja voiteita tai valmisteita, sillä olen niiden huomannut aiheuttavan kaikenlaista ärsytystä, olivat ne sitten luomuja tai ei. Ainoastaan juhlia ja keikkoja varten on kiva laittaa jotain luonnonkosmetiikkaa..alla tämänhetkinen settini..

 Sivelin ihoani lähinnä öljyillä, kunnes huomasin senkin lähinnä haittaavan ihon luonnollisia toimintoja tai tukkivan ihohuokosia. Olen koko ikäni kärsinyt jonkinlaisisa iho-oireista, joten olen kokeillut aikanani kaikenlaisia mahdollisia juttuja. Ongelma-alueeni tuntuu olevan erityisesti päänahka ja otsa, jotka keräävät jonkinlaista bakteeristoa.. Jostain luin, että jos iho helposti kerää bakteeristoa, öljyt ja rasvatkin vain ruokkivat bakteereja lisää. Aikaisemmin luulin, että hanavesi kuivattaa paljon ihoa, mutta ihon kuivumiseen ja näppyisyyteen liittyikin enemmän nimenomaan sen rasvaaminen. Olenkin päätynyt käymään vain päivittäin nopeassa, virkistävässä suihkussa, huuhdellen hiet, liat ja pölyt pois..suihkuttelen myös hiukset ja päänahan päivittäin, sillä ne tuntuvat tykkäävän päivittäisestä vesipuhdistuksesta..  Iho voi tuntua aluksi tottumattomuuttaan hieman kiristävältä tai pintakuivalta, mutta se helpottaa ajan myötä. Olen päässyt tällä pelkällä vesihoidolla parhaisiin tuloksiin :)!  Säästyy rahat, säästyy luontoa, eikä tarvitse läträtä erilaisilla aineilla, johon kuluu valtavasti aikaa ja päänvaivaa..


..Likaisia, väsyneitä tai kylmiä jalkojani hoidan usein yrttikylvyillä, eli kaadan kiehuvaa vettä kuivattujen yrttien päälle, ja annan jäähtyä sopivaksi..

..käsien pesua varten vessasta löytyy luonnonmukaisia palasaippuoita..

..hyvää tuoksua saa eteerisillä öljyillä, joita voi tippoina laittaa vaatteelle, tai vaikka pyykin joukkoon..Minulla on aina pieni eteerinen piparminttupullo mukana! Kesällä hyttysiä voi yrittää pitää loitolla sitronellan avulla. Myös erilaiset uutesuihkeet käyvät hyvin hajuvedestä, jos sellaisia kaipaa..Jos kaipaa deodoranttia, löytyy nykyään ihan marketeistakin luonnonmukaisempia vaihtoehtoja..
Pyykkiä olemme pesseet nyt pidemmän aikaa BIO pesupallolla, jonka mineraalit vapauttavat ioneja. Ainoastaan vaippapyykkiä ja likaisempaa pyykkiä pesen Ole Hyvän nestemäisellä aineella. Ole Hyvä- astianpesuainetta löytyy keittiön kaapista myös. Tätä sarjaa löytyy ekokaupoista. Oman tyhjän pullon voi yleensä täyttää kaupassa uudelleen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti