keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Savivettä, eväitä ja muita syömisiä..

Olen nauttinut taas parin kuukauden ajan merisuolalla maustettua savivettä joka aamu tyhjään vatsaan.. Tuntuu tosi hyvältä kehossa! :) Kirjoitin jo pari vuotta sitten savivedestä postauksen, sen voi lukea TÄSTÄ. Savivesi on oikeasti todella herkullista ja ravitsevaa..ennakkoluulot kannattaa heittää pois. Itselläni tulee jostain syystä mielleyhtymä maitolasilliseen.. savivesi maistuu samalla tavalla pehmeän rasvaiselta..^^ Savijauhetta kannattaa tiedustella ekokaupoista, marketista taitaa olla turhaa etsiskellä ;)

Syön yleensä aamupalaksi edelleen herkullisia pirtelöitä. Välillä teen myös liotetuista/idätetyistä tattareista raakapuuroa, mutta pidän enemmän kevyehköstä ja raikkaasta aamupalasta. Nyt odotan kovasti mustikoiden ja muiden marjojen tuloa, sillä paras kesäinen aamuhuvitus on pyöriskely mustikkamättäissä ^^ 
Toisinaan paastoilen jopa puoleen päivään asti. Olenkin huomannut pitkällä aikavälillä olevani iltapainotteinen syöjä. Kannattaa kuunnella omaa kehoa ja kokeilla, mikä sopii parhaiten. Toiset ei millään jaksa ilman kunnon aamupalaa.. Itse taas tunnun pysyväni energisempänä kun en liikaa tankkaile kehoa heti aamusta :)

Tämänaamuiseen pirtelöön meni: puolukoita, ruusunmarjajauhetta, mesquitejauhetta, chia-siemeniä, banaania ja tietysti vettä.. käytän yleensä marjoja ja hedelmiä pohjana, ja lisäilen kaapista jotain siemeniä ja jauheita, mitä nyt sattuu olemaan. Pirtelön joukkoon voi laittaa myös salaatteja tai villivihanneksia. Itse laitan usein nokkosta. Joskus laitan myös leväjauheita, mutta niiden maku on aika voimakas, joten tykkään syödä ne yleensä erikseen veteen sekoitettuna tai tabletteina..


REISSUEVÄÄT

Tässä mun ja poikani Väinän tän päivän retkieväät. Läpinäkyvässä purkissa olevia palloja kannan aina mukana laukussa. Ne ovat todella hyviä ja ravitsevia :) Ja niin helppo tehdä! Rusinoita, erilaisia siemeniä, raakakaakaojauhetta, vähän merisuolaa, kaikki yleiskoneeseen pariks minuutiks, pyörittely palloiksi ja that's it :)


Pullossa on nyt lähdevettä, mutta ostelemme usein kyseisen merkin kookosvettä. Todella makeaa ja hyvää. Helsingin Ruohonjuuresta olen löytänyt :) Jotkut kookosvedet ovat paljon happamamman makuisia. Tämä on hyvä ja makeahko. Kookosvettä kannattaa suomen oloissa nauttia kesähelteillä. Paras nesteyttäjä!


Reissaillessa ostan Väinälle välillä Hipp:in pasta bolognesea. Se on ainoa valmisruoka, jota Väinä syö/suostuu syömään. Tämä sentään maistuu suht maukkaalle, ja pitää sisällään suurimman osan kasviksia, sekä maukkaita yrttejä. Ei lisäaineita eikä sokeria. Välttelemme tietysti valmisteita niin paljon kuin mahdollista.

Väinä rakastaa banaania, joten yleensä laukussa on aina yksi banaani mukana. Helppo lapsen syödä..Vetoketjutaskuun jemmaan yleensä aina parapähkinöitä (paras seleenin lähde) ja cashewpähkinöitä. Pähkinöitä on mielestäni mukavampi ja maunkin puolesta syödä sellaisenaan kuin esim. siemeniä..


 RAAKASUSHI

 Iltasyömisiksi ajattelin tehdä tänään raakasusheja.. rakastan wasabin antamaa tunnetta nenässä :D! Sushien tekeminen on yksinkertaista.. Levittelen raakanori arkille ( minulla on Ojio - merkkistä, tilasin Fitness Firstista) monitoimikoneessa pyöritettyä kukkakaalia, jonka maustan sitruunamehulla ja merisuolalla.. keskelle laitan yleensä kurkku-, avocado- tai porkkanatikkuja, ja sitten vaan rullaamaan ja leikkaamaan.. dippaan sushit wasabijauheella maustettuun soijakastikkeeseen.. noms! Wasabijauhetta voi olla vaikea löytää tavallisesta ruokakaupasta, Ruohonjuuresta ostin omani (Clearspring WASABI). Marketeissa myytävät wasabituubit ovat useimmiten täynnä epämääräisiä aineita. Tuossa jauheessa taasen on ainoastaan piparjuurta, sinappia ja wasabia.... Nyt kokkailemaan :)!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti